reistips

Met het vliegtuig naar Sicilië

reistips

Reistips Sicilië

Sicilië is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig of met de auto en de boot. Op deze pagina hebben we de diverse opties voor je op een rij gezet.

Indien je van plan bent om je huisdier mee te nemen op vakantie, lees dan de tips onder “reizen met je huisdier“.

Heb jezelf nog reistips die je met andere Siciliëgangers wilt delen, neem dan contact met ons op.

Reistips Sicilië

Sicilië is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig of met de auto en de boot. Op deze pagina hebben we de diverse opties voor je op een rij gezet.

Indien je van plan bent om je huisdier mee te nemen op vakantie, lees dan de tips onder “reizen met je huisdier“.

Heb jezelf nog reistips die je met andere Siciliëgangers wilt delen, neem dan contact met ons op.

De overtocht naar Sicilië

Met het vliegtuig naar Sicilië

Sicilië is snel en gemakkelijk met het vliegtuig te bereiken. Er zijn diverse rechtstreekse vluchten, maar je kunt ook voor een overstap kiezen. Je kunt zowel op Trapani als op Palermo vliegen. Vanaf beide luchthavens ben je in korte tijd in Balestrate, Castellammare del Golfo of Trappeto.

Veel maatschappijen vliegen niet alleen in het weekend, maar ook doordeweeks op Sicilië. Dat is voor het huren van een van onze accommodaties echter geen enkel probleem, want we hanteren geen vaste aankomst- en vertrekdagen.

Wij hebben een groot aantal mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Ten eerste de directe vluchten (klik op de maatschappijen om hun website te bezoeken):

Een vliegtuig van Ryanair met het middeleeuwse plaatsje Erice op de achtergrond

Ryanair

Brussel – Palermo
Weeze – Palermo

Brussels Airlines

Brussel – Palermo

Transavia

Rotterdam – Palermo
Keulen|Bonn – Palermo

Eurowings

Keulen|Bonn – Palermo
Eenvoudig ticketprijzen vergelijken kan op Chaser.nl. Het gebruik van de website is gratis en het aanschaffen van je tickets doe je vervolgens direct bij de betreffende luchtvaartmaatschappij.
Een overzicht van enkele indirecte vluchten en mogelijke combinaties van vluchten (klik op de maatschappijen om hun website te bezoeken):

Easyjet

Amsterdam – Milaan – Palermo

Transavia

Amsterdam – Rome – Palermo
Rotterdam – Rome – Palermo

Alitalia

Amsterdam – Rome – Palermo

Ryanair

Eindhoven – Milaan / Pisa
Milaan / Pisa – Palermo / Trapani

Brussel – Milaan / Pisa
Milaan / Pisa – Palermo / Trapani

Frankfurt – Milaan / Pisa
Milaan / Pisa – Palermo / Trapani

Met de auto en veerboot naar Sicilië

De optie om met de auto en de boot naar Sicilië te gaan, is met name interessant als je twee weken of langer vakantie hebt. Je moet namelijk rekening houden met een reis van twee of drie dagen om op Sicilië aan te komen.

TIP: Lees ook onze blogpost Met de auto naar Sicilië.

Met de auto
Er zijn diverse routes naar Italië. Zo kun je bijvoorbeeld via België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland rijden of, zoals wij diverse keren hebben gedaan, via Duitsland en Zwitserland. Houd er in het laatste geval rekening mee dat je voor Zwitserland een autobahnvignet nodig hebt. Dit vignet kun je vooraf online bestellen. Heb je geen vignet aan de binnenkant van de voorruit geplaatst, dan dien je er bij de grensovergang alsnog eentje aan te schaffen.

Als je bij Civitavecchia wilt oversteken, raden we aan om de reis in drie etappes te verdelen:

Dag 1: van Nederland naar Freiburg
Dag 2: van Freiburg naar Piacenza
Dag 3: van Piacenza naar Civitavecchia

Met de veerboot
Vanuit de havens van Genua, Civitavecchia en Napels vertrekken er veerboten van Grandi Navi Veloci naar Palermo of termini Imerese op Sicilië en met Grimaldi Lines kun je van Livorno naar Palermo varen.

In de haven aangekomen, dien je bij het kantoor van de maatschappij waar je hebt geboekt in te checken. De locatie van deze kantoren staat meestal redelijk duidelijk aangegeven.

Onze voorkeur gaat uit naar de overtocht vanuit Civitavecchia: je vaart ’s nachts, hebt een overnachting aan boord en komt ’s ochtends in de haven van Palermo aan.

Krijg 10% korting op de overtocht naar Sicilië bij Grandi Navi Veloci

Reizen met je huisdier

Indien je je huisdier wilt meenemen, denk dan o.a. aan het volgende:

Voor je vertrekt
Je huisdier moet een Europees paspoort hebben. Dit kun je bij je dierenarts krijgen. Deze kan je ook vertellen welke vaccinaties je huisdier moet hebben. Zo moet je hond tegen rabiës zijn ingeënt en zijn gechipt.

In de auto
Indien je je hond meeneemt, mag je deze eventueel op de achterbank vervoeren. Reis je met meer honden, dan dienen deze achter een afscheiding te zitten. Let overigens ook op de algemene veiligheid: een afscheiding kan voorkomen dat je hond door de auto vliegt, indien je plotseling moet remmen. Dus ook als je maar één hond hebt, is een goede afscheiding belangrijk!

De temperaturen in Italië / op Sicilië zijn hoger dan in Nederland. Laat je huisdier dan ook niet in de zon in de auto achter, ook niet voor een paar minuten! Zorg er daarnaast voor dat je hond of kat altijd voldoende te drinken heeft.

Hotels
In diverse hotels in de buurt van de snelweg zijn huisdieren welkom. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Accor hotels.

Op de boot
Veel veerboten hebben cabines waar huisdieren welkom zijn. Als je zo’n cabine wilt huren, moet je dat van tevoren aangeven.

Als je een standaardcabine hebt gehuurd, mag jouw hond of kat niet in je cabine komen. De ferry’s hebben een honden- en kattenverblijf met diverse kooien. Al je geen cabine hebt waar huisdieren welkom zijn, dien je je met je huisdier bij de receptie te melden, waarna je na betaling van een kleine borg de sleutels van een kooi meekrijgt

r

Muilkorf

Officieel moet je hond op de boot een muilkorf om. Ook al wil je deze niet gebruiken (zoals wij), neem er dan in ieder geval eentje mee. Overigens wordt er meestal niet heel moeilijk gedaan, tenzij je hond zich wat minder sociaal opstelt uiteraard…
r

Je hond uitlaten

Honden kunnen op het bovendek worden uitgelaten.

r

Er zijn maar weinig grote kooien

Er zijn maar weinig grote kooien, dus als je een grote hond hebt, vraag dan direct om de sleutel van de grootste kooi. Voordat je de veerboot verlaat, dien je zowel de sleutel als het slot bij de receptie in te leveren, waarna je je borg terugkrijgt.
r

Er is geen personeel in het honden- of kattenverblijf

Er is geen personeel in het honden- of kattenverblijf aanwezig, dus je moet zelf voor eten een drinken voor je huisdier zorgen.
Huisdieren zijn in diverse accommodaties welkom. Neem vooraf contact met ons op, indien je je huisdier wilt meenemen.
Reizen met je huisdier
Chat met ons