Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je nog vragen die hier niet zijn beantwoord, neem dan gerust contact met ons op!

vragen over onze accommodaties en reserveringen
algemene vragen

autohuur en transferservice

Lente op Sicilië!
Hoe kan ik een van jullie appartementen of vakantiewoningen boeken?

Stuur ons een mailtje om door te geven welke accommodatie je wilt huren of laat het weten via de chat. Wij zullen je vervolgens doorgeven welke gegevens we nodig hebben om de reservering definitief te kunnen bevestigen.

Je kunt ook een reserveringsaanvraag via de website indienen. Deze mogelijkheid vind je op de informatiepagina’s van onze accommodaties. Onderaan elke pagina op deze website staan de directe links naar deze informatiepagina’s. Daar vind je o.a. uitgebreide informatie over de accommodatie, foto’s, huurprijzen, gastenboekbijdragen en een beschikbaarheidskalender.

 

Kan ik een optie op een appartement of vakantiewoning krijgen?

We kunnen een optie voor een van onze vakantieaccommodaties afgeven. Deze is enkele dagen geldig, zodat je genoeg tijd hebt om de vluchten te boeken. Je kunt ons bellen of de optie via e-mail of chat aanvragen. De optie is pas geldig nadat je via e-mail van ons een bevestiging van de optie hebt ontvangen.

Je kunt ook een optie aanvragen via het formuliertje dat je vindt onder “beschikbaarheid” op de informatiepagina’s van onze accommodaties. Onderaan elke pagina op deze website staan de directe links naar deze informatiepagina’s. Daar vind je naast de beschikbaarheidskalender o.a. uitgebreide informatie over de accommodatie, foto’s, huurprijzen en gastenboekbijdragen.

Waar vind ik de beschikbaarheid van jullie accommodaties?

Je kunt de beschikbaarheid bekijken op de informatiepagina’s van onze appartementen en vakantiewoningen op Sicilië. Onderaan elke pagina op deze website staan de directe links naar deze pagina’s. Naast de beschikbaarheidskalender vind je er o.a. uitgebreide informatie over de accommodatie, foto’s, huurprijzen en gastenboekbijdragen.

Je mag ons uiteraard ook mailen en je kunt met ons chatten. Als je aangeeft in welke periode jullie naar Sicilië willen komen en naar welke accommodatie(s) jullie voorkeur uitgaat, zullen we zo snel mogelijk de beschikbaarheid van deze accommodatie(s) en/of die van interessante alternatieven doorgeven.

Hanteren jullie een vaste wisseldag?

Nee, we hanteren geen vaste aankomst- of vertrekdagen.

Kan ik een van jullie accommodaties ook voor meer of minder dan 7 dagen huren?

Dat kan! Je kunt onze accommodaties voor bijvoorbeeld 9, 10, 12 of 16 dagen huren. De minimum huurperiode is in de meeste gevallen 5 dagen. Mocht de gewenste huurperiode op een andere boeking aansluiten, dan is het in sommige gevallen ook mogelijk om een accommodatie voor 4 dagen te huren. Voor een kort verblijf (2-3 dagen) raden we je aan om bij een van de deelnemers aan de opsiciliecard te overnachten. Alle B&B’s, hotels en agriturismi in de categorie Overnachten zijn door ons geselecteerd op kwaliteit.

Zijn er handdoeken, beddengoed en strandlakens in de accommodatie aanwezig?

In al onze accommodaties zijn handdoeken en beddengoed aanwezig en het gebruik ervan is bij de huurprijs inbegrepen. Als er ook strandlakens aanwezig zijn, staat dat aangegeven op de informatiepagina van de betreffende accommodatie.

Is er een kinderbedje en of kinderstoeltje aanwezig?

We beschikken over kinderbedjes en stoelverhogers van het merk Chicco, die jullie ook in restaurants kunnen gebruiken (draagbare kinderstoel dus). De huur van een kinderbedje met lakentjes bedraagt 25 Euro per week en de huur van een stoelverhoger bedraagt 15 Euro per week. Deze items zijn bij de Borgo delle Olive bij de huurprijs inbegrepen.

Hoe laat is de check-out/check-in?

De check-out is standaard uiterlijk om 10:00 uur, tenzij anders overeengekomen. Indien er geen aansluitende boekingen zijn, kun je in de meeste gevallen tot later op de dag in de accommodatie blijven. Wil je de garantie hebben dat je tot in de avond of laat in de middag in het appartement of in de vakantiewoning kunt blijven, dan raden we je aan om een extra dag te boeken. Een vroege check-in is mogelijk indien de accommodatie al is schoongemaakt. Indien jullie aankomstdag samenvalt met de vertrekdag van een ander gezin, zal de accommodatie meestal pas na 14:00 uur beschikbaar zijn. Het is vaak mogelijk om al wel de bagage bij de accommodatie neer te zetten, zodat jullie alvast boodschappen kunnen doen en/of ergens kunnen gaan lunchen.

Hebben jullie nog tips voor accommodaties elders op het eiland?

We raden je aan om voor accommodaties elders op het eiland op de website van onze opsiciliecard te kijken. In de categorie Overnachten van deze handige digitale reisgids met navigatieopties vind je de mooiste plekjes!

Aan de kust in het plaatsje Trappeto
Wat zijn de gemiddelde temperaturen op Sicilië?

Op deze pagina vind je een overzicht van de temperaturen op Sicilië en kun je zien wat je in elke periode van het jaar op Sicilië kunt zien en beleven.

Passen de stekkers van onze opladers in Italiaanse stopcontacten?

De ongeaarde Eurostekker, zoals die van telefoonopladers, past hier gewoon in het stopcontact. Voor de dikkere, geaarde stekkers (zoals die van een haardroger) heb je een verloopstekker nodig. In de meeste accommodaties liggen deze verloopstekkers. Verder zijn deze stekkers op diverse plaatsen, zoals bij de supermarkt en de doe-het-zelf zaak te koop.

Wat zijn de openingstijden van de winkels op Sicilië?

De meeste winkels zijn van maandag tot zaterdag van 08:00 tot 13:00 uur en van 16:00 tot 20:00 uur geopend en op zondag van 08:00 tot 13:00 uur. Sommige supermarkten zijn de gehele dag (ook tijdens de lunch en op zondag) geopend, zoals:

1. De Auchan in winkelcentrum Poseidon in Carini.
2. De Lidl in Partinico.
3. De Lidl in Alcamo.

Een Lidl op Sicilië verkoopt ook A-merken zoals Coca Cola, Nutella, Barilla, enz.

Waar kan ik boodschappen doen?

Bij specialiteitenwinkel Bontà Più in Balestrate kun je terecht voor de beste Siciliaanse en Italiaanse producten (zoals kaas, brood , vlees, vleeswaren, olie, enz.). Je vindt Bonta Più hier. Daarnaast vind je er diverse supermarktartikelen. Voor de overige boodschappen kun je naar de diverse supermarkten in de omgeving. Je vindt deze o.a. op de volgende locaties:

In het kustplaatsje Balestrate: Crai, Conad en Cento piazze

In Castellammare del Golfo: Sucameli

In Alcamo: Lidl, Deco en Conad

In Carini: Auchan in winkelcentrum Poseidon

In Partinico: Piazzaffari, Lidl, Eurospin en Ard

Kunnen we 's avonds laat nog met de bus of trein van het vliegveld naar Balestrate of Castellammare del Golfo?

Als jullie ’s avonds op de luchthaven van Palermo of Trapani landen, kunnen jullie in de meeste gevallen niet meer met het OV naar Balestrate of Castellammare del Golfo reizen. We kunnen echter via Jumbo Rent-a-car een transfer voor jullie regelen:

1. Luchthaven Palermo – Balestrate:
– Enkele reis: 35 euro (*)
– Retour: 65 euro (**)

2. Luchthaven Trapani – Balestrate:
– Enkele reis: 45 euro (*)
– Retour: 85 euro (**)

(*) Tot 4 personen. Voor elke extra persoon geldt een toeslag van 5 Euro.
(**) Tot 4 personen. Voor elke extra persoon geldt een toeslag van 10 Euro.

Ik wil liever niet met de auto Palermo in. Is het OV een goed alternatief?

Je kunt wel met de bus of trein naar Palermo, maar de rit duurt erg lang en de laatste bus of trein naar Balestrate of Castellammare del Golfo vertrekt al om 19:30 uur uit Palermo. Wij raden daarom aan om met de auto naar Monreale te rijden en vanaf die plaats een taxi of bus naar Palermo te nemen. (zie autoroutes) We kunnen ook een transfer van en naar Balestrate, Trappeto of Castellammare del Golfo organiseren.

Hoe werkt het (betaald) parkeren op Sicilië?

Over het algemeen dient er bij een blauwe streep te worden betaald of moet je een parkeerschijf in de auto leggen. In een vak met witte strepen kun je meestal gratis parkeren. Let echter altijd goed op de borden! Deze geven aan of en zo ja, hoeveel je moet betalen of hoe lang je er met een parkeerschijf mag blijven staan. Als er moet worden betaald en er staat geen automaat, dan kunnen jullie parkeerkaarten (schede parcheggio) bij een edicola (waar kranten en tijdschriften worden verkocht) en soms bij een bar kopen. Dit zijn een soort kraskaarten, waarop je het jaar, de maand, de dag, het uur en de minuten van aankomst moet krassen. Een kaart is een uur geldig. Willen jullie langer dan een uur parkeren, dan dienen jullie meer kaarten te krassen, voor elk extra uur één. De tweede parkeerkaart dienen jullie dan een uur verder te krassen, de volgende parkeerkaart weer een uur verder, enz. Let op: elke stad en elk dorp heeft eigen kraskaarten! Bij een gele streep mag niet worden geparkeerd. Indien er geen strepen zijn getrokken, kan er vaak gratis worden geparkeerd. De Sicilianen doen vaak maar wat, dus je kunt beter op de borden letten dan altijd hun voorbeeld volgen…

Om welke tijden gaan er bussen of treinen en waar kunnen we kaartjes kopen?

De dienstregeling van busmaatschappij Russo vinden jullie hier. De site is in het Italiaans. Voor alle duidelijkheid: partenza is de plaats van waaruit je wilt vertrekken en arrivo is de plaats van aankomst. Kaartjes kunnen jullie bij de buschauffeur kopen.

Kijk op de website van Treniatalia voor de treintijden.

Wanneer is er een markt in de buurt?

In Balestrate is er maandagochtend markt (vlakbij het treinstation). In Alcamo is er woensdagochtend markt en in Castellammare del Golfo is er zaterdagochtend markt.

Bloemen in de zon
Heb ik een huurauto nodig?

Als je wat van het eiland wilt zien en als je een vakantiewoning op het platteland huurt, raden we je aan om een auto te huren. Verblijf je in een van onze accommodaties in het centrum van Balestrate of Castellammare del Golfo en wil je met name naar het strand, dan is een huurauto minder belangrijk. Als je geen auto wilt huren of als je niet voor de gehele vakantieperiode een auto wilt huren, kunnen we een transfer van en naar de luchthaven van Palermo of Trapani regelen. Een transfer kost 85 euro (*)van en naar de luchthaven van Trapani en 65 euro (*) van en naar de luchthaven van Palermo.

(*) Tot 4 personen. Voor elke extra persoon geldt een toeslag van 10 euro.

Kan ik via jullie een auto huren als ik op/vanaf de luchthaven van Catania of Comiso vlieg?

Dat is helaas niet mogelijk. We verzorgen de autohuur in combinatie met transfers van en naar de luchthaven van Palermo of Trapani.

Als ik via jullie een auto huur, kan ik deze dan op de luchthaven van Palermo of Trapan oppikken en er ook weer achterlaten?

Dat kan, er wordt dan echter wel een toeslag berekend.

Wat betekent ongelimiteerde kilometers?

Dit houdt in dat er geen toeslag wordt berekend, indien je meer dan een x-aantal kilometers met de huurauto rijdt. Dit betekent dus niet dat de brandstof bij de prijs is inbegrepen (dat is nooit het geval).

Wat houdt jullie supercover in?

Wij offreren de huurauto altijd inclusief supercover. Dit houdt in dat er in geval van schade aan of diefstal van de auto geen eigen risico van toepassing is.

Als ik via jullie een auto huur, moet ik dan nog rekening houden met aanvullende kosten?

Nee, onze prijzen zijn All-in, dus inclusief opsiciliecardkorting, supercover, dekking voor aanvullende bestuurders, ongelimiteerde kilometers en de transferservice (geen borg en geen vooruitbetaling). Om deze reden lijken de door ons geoffreerde prijzen soms een stuk hoger dan die van andere autoverhuurders, die in de meeste gevallen niet de All-in prijs, maar een basisprijs vermelden en je wel een toeslag laten betalen (voor bijvoorbeeld supercover en de tweede bestuurder) bij het ophalen van de auto.

Jullie prijsopgave is inclusief dekking voor de tweede bestuurder. Krijg ik korting als er maar één persoon in de huurauto rijdt?

Nee, de dekking voor aanvullende bestuurders is gratis, dus wordt ook geen korting verleend indien er maar één persoon in de huurauto rijdt.

Ik heb geen creditcard. Kan ik dan toch een auto via jullie huren?

Het is bij zo goed als alle autoverhuurders onmogelijk om een auto te huren als je niet over een creditcard beschikt. Jumbo Rent-a-car maakt een uitzondering voor gasten van opSicilie. Indien je derhalve een appartement of vakantiewoning bij ons huurt en geen creditcard hebt, kun je toch via ons een auto huren (indien je op Palermo of Trapani vliegt). De autohuur moet dan met een bankpas worden voldaan.

NB Je kunt via ons ook een auto huren als je geen vakantieaccommodatie via ons hebt gehuurd, maar alleen indien je over een creditcard beschikt.

Zit er een navigatiesysteem in de huurauto?

Sommige modellen, zoals de Mercedes Classe A, hebben standaard een navigatiesysteem. Je kunt verder voor 10 Euro per huurperiode een Tomtom huren.

Is het verstandig om zelf autostoeltjes mee te nemen?

De huurprijs van autostoeltjes of stoelverhogers is bij Jumbo Rent-a-car zo laag (respectievelijk 15 en 5 Euro per huurperiode), dat wij afraden om deze items zelf mee te nemen.

Begin april in het Siciliaanse kustplaatsje Balestrate

Pin It on Pinterest

Share This