Masseria Mirabile

De binnenplaats

Masseria Mirabile

Op de binnenplaats

Masseria Mirabile

De toegangspoort

Masseria Mirabile

Naar de tuin

Masseria Mirabile

De masseria

Masseria Mirabile

Op deze pagina vind je korte beschrijvingen van de twee appartementen en de vakantiewoning in de karakteristieke Masseria Mirabile beheren. Deze fraai gerestaureerde baglio met ruime binnenplaats bevindt zich op het platteland van het Siciliaanse kustplaatsje Balestrate.

Onderaan elke korte beschrijving vind je een link naar de informatiepagina’s van de appartementen met uitgebreide informatie, foto’s en tarieven.

Heb je nog vragen over een van de accommodaties in de Masseria Mirabile? Neem dan gerust contact met ons op!

Tot ziens op Sicilië,

Laura & Martijn

Het torentje van de masseria

Een stukje geschiedenis…
De Masseria Mirabile werd in de 18e eeuw door een rijke Spaanse baron gebouwd. Het boerenpand werd voornamelijk bewoond door het personeel van de baron en zijn familie, dat er een boerenbedrijf runde. Naast de diverse woonverblijven, waren er ook stallen en opslagruimtes voor de wijn en de olie die er werden geproduceerd.

De masseria, ook wel baglio genoemd, was destijds een veelgebruikte constructie. Omdat een masseria dikke muren en slechts één toegangspoort had, kon een dergelijk pand namelijk relatief gemakkelijk worden verdedigd.

De baron en de barones hadden er elk hun eigen verblijf. Dit had met name voor de baron zo zijn voordelen, want via het torentje van de masseria konden zijn minnaressen ongezien zijn privéverblijf bereiken…

De hoge status van de familie werd bevestigd door de aanwezigheid van een monsù. Dit was een Franse chef die ook leiding gaf aan het voltallige personeel. Vermoedelijk is de titel een verbastering van het woord monseigneur, dat voor de Sicilianen lastig was om uit te spreken.

Masseria Mirabile is nog steeds een van de grootste baglio’s in het westen van Sicilië en heeft een ruime cortile (binnenplaats), waar je kunt eten en van het Siciliaanse zonnetje kunt genieten.

De namen van de twee appartementen en de vakantiewoning in de masseria zijn te danken aan de eerdergenoemde personages: Appartamento della Baronessa, Appartamento del Barone en Casa del Monsù.

De appartementen en de vakantiewoning zijn alle recentelijk gerenoveerd en zijn voorzien van airconditioning en Wi-Fi internetverbinding.

De masseria en een deel van de tuin

Appartamento del Barone
Balestrate
tot 5 personen

Appartamento del Barone in het kustplaatsje Balestrate op Sicilië

Appartement met privé dakterras in de karakteristieke masseria, op slechts enkele minuten rijden van het centrum en het zandstrand van Balestrate.

Voorzien van o.a.:

  • Wi-Fi internet
  • airconditioning

Klik hier voor meer informatie, foto’s en de huurprijzen.

Appartamento della Baronessa
Balestrate
tot 4 personen

Appartamento della Baronessa in het kustplaatsje Balestrate op Sicilië

Sfeervol appartement in de karakteristieke Masseria Mirabile, op slechts enkele minuten rijden van het centrum en het zandstrand van Balestrate.

Voorzien van o.a.:

  • Wi-Fi internet
  • airconditioning

Klik hier voor meer informatie, foto’s en de huurprijzen.

Casa del Monsù
Balestrate
tot 4 personen

Vakantiewoning Casa del Monsù in het kustplaatsje Balestrate op Sicilië

Vakantiewoning in de Masseria Mirabile op het platteland van Balestrate, op een paar minuten rijden van het zandstrand en het centrum van het kustplaatsje.

Voorzien van o.a.:

  • Wi-Fi internet
  • airconditioning

Klik hier voor meer informatie, foto’s en de huurprijzen.

Pin It on Pinterest

Share This