Borgo delle olive

Antwoorden op veelgestelde vragen

Borgo delle olive

Antwoorden op veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de Borgo delle olive

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de Borgo delle Olive in de vorm van antwoorden op de meestgestelde vragen.

Veelgestelde vragen over de Borgo delle olive

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de Borgo delle Olive in de vorm van antwoorden op de meestgestelde vragen.

In Appartamento Biancolilla
Heeft elk appartement een eigen terras?

Nee, de appartementen komen uit op de gemeenschappelijke binnenplaats van de borgo.

Kan er in de borgo worden gegeten?

Nee, het is op dit moment niet mogelijk om in de borgo te dineren. In de zomerperiode wordt er één keer per week een dinerbuffet aangeboden (hierover verderop meer).

Bevindt de borgo zich op loopafstand van het strand of van restaurants?

Nee, de borgo bevindt zich op 10 minuten rijden van het zandstrand van Balestrate en op 10 minuten rijden van diverse restaurants. Het is niet mogelijk om naar het strand of de restaurants te lopen.

Worden er in de borgo bruiloften gehouden?

Er is achter de borgo, op ruime afstand van de appartementen (100 meter), een locatie aangelegd waar met name in de zomerperiode frequent bruiloften worden gehouden. Tot voor kort werden er ook bruiloften bij het zwembad van de borgo gevierd, waardoor het zwembad al om 18:00 uur werd gesloten. Deze zijn nu echter verplaatst naar de zaal naast de borgo. Deze zaal heeft een eigen tuin met zwembad. Het zwembad voor de gasten van de borgo zal dus voortaan elke avond tot 20:30 uur geopend blijven.

Op deze luchtfoto kun je zien waar de borgo zich bevindt ten opzichte van de zaal en de nieuwe bruiloftslocatie :

 

Satellietfoto borgo delle olive

Op welke data worden er bruiloften bij het zwembad gehouden?

Volgens de eigenaren van de borgo is er in 2023 nog maar één bruiloft bij het zwembad geboekt en die vindt plaats op 8 september (*). Deze bruiloft kon niet worden verplaatst naar de zaal met eigen zwembad.

(*) Zie “Worden er in de borgo bruiloften gehouden?”

Zorgen de bruiloften voor overlast?

Als er een bruiloft in de zaal naast de borgo wordt gevierd, zul je de muziek op de binnenplaats van de borgo kunnen horen. Van de bruiloften in de nieuwe zone is veel minder hoorbaar. Of er altijd sprake zal zijn van overlast, is lastig aan te geven: de een vindt het supergezellig, de ander stoort zich aan elk geluid. Als je op zoek bent naar absolute stilte, is de Borgo delle Olive niet de juiste locatie voor jou.

Houd er overigens rekening mee dat er bij zo goed als alle vergelijkbare accommodaties op Sicilië bruiloften worden gevierd. Dit wordt echter vaak niet van tevoren aangegeven. Indien je derhalve op zoek gaat naar een alternatief voor de borgo, vraag dan altijd of, en zo ja wanneer, er bruiloften plaatsvinden.

De ingang van Appartamento Iblea
Chat met ons